سردار اسماعیل کوثری
مشاور محترم فرماندۀ کل سپاه پاسداران
با سلام و تحیات؛
اخیراً فرموده بودید که مردم را نمیبایستی از آمدنِ نظامیان برای انتخابات ریاستجمهوری بیمناک نمود. جناب سردار معظم؛ موضوع، ترساندن مردم از ریاستجمهوری یک سپاهی نیست. مسئله، تمکین یک رئیسجمهور سپاهی از قانون میباشد که مایۀ نگرانی است. این نگرانی، از آنجا نشأت میگیرد که متأسفانه سپاه، در برابر قدرت و اختیارات گستردهای که از آن برخوردار است، کمتر حاضر به پاسخگویی بوده. نفوذ سپاه در تصمیمگیریهای مهمِ سیاست خارجی توسط «قرارگاه قدس»، توانمندیِ بیچونوچرای امنیتی - سیاسی سپاه توسط «سازمان اطلاعات سپاه»، و بالأخره، سلطۀ کموبیش انحصاریِ سپاه بر اقتصاد کشور از طریق «قرارگاه خاتم»، و یکدوجین واحدهای اقتصادی متعلق به سپاه، پدیدههای پنهانی نیستند.
سپاه، کدام جهتگیری در سیاست خارجی را خواسته تحقق ببخشد و نتوانسته؟ سپاه، در کدام پروژۀ اقتصادی خواسته شرکت کند و موفق نشده؟ سپاه، کدام فرد و نهاد را نتوانسته دستگیر و هر چقدر که خواسته در بازداشت نگه داشته و دست آخر هم اگر اراده کرده، توسط دادگاههای انقلاب برای آنان محکومیت تعیین نموده؟ یک مورد (بیشتر هم نه)، ذکر بفرمایید که سپاه اقدامی را خواسته انجام دهد، لکن بواسطۀ منع قانونی، نتوانسته؟
سردار کوثریِ بزرگوار!
نگرانی از رئیسجمهوری سپاهی، بواسطۀ آن است که وقتی چنین نهادی که قدرتاش فراقانونی، اختیاراتاش نامحدود و هرچه اراده کند، بانجام میرساند، و دست آخر هم به هیچ نهادی پاسخگو نمیباشد، چنانچه بهقدرت برسد، بنظر جنابعالی، آیا انتظار تمکین از قانون از وی، و پاسخگویی، طنزِ تلخی بیش نخواهد بود؟
بنظر جنابعالی، فردی که یکعمر در فضای داشتنِ قدرت مطلق، برخورداری از اختیارات نامحدود، و پاسخگو نبودن فعالیت میکرده، ممکن است یکباره در فاصلۀ چندصد متری میان پادگان حرّ تا پاستور، تغییر یافته و هم به قانون احترام بگذارد، و هم خود را مکلف به پاسخگو بودن بداند؟ آقای روحانی هر عیب و ایراد و ناکارآمدی که داشت (که کم هم نداشت)، دست کم، مخالفین و منتقدیناش را مجبور بود تحمل نماید. اما آیا یک رئیسجمهور نظامی، حاضر به تحمل منتقدین و مخالفیناش خواهد شد؟
ذاتِ نایافته از هستیبخش
چون تواند که بود هستیبخش
نهادی که هر چه کرده، درست بوده، صدقنا و تعریف و تمجید شنیده، چگونه ممکن است با رسیدن به پاستور، بهیکباره متحول شود؟